Hozzávalók a tortalaphoz:
- 2 db tojás,
- 100 g puha vaj,
- 150 g cukor,
- 2 evőkanál méz,
- késhegynyi sütőpor,
- 420 g liszt.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 bögre tejföl,
- 1 bögre cukor,
- 2 kiskanál vaníliás cukor.
Elkészítés:
Kavarjuk ki a cukrot a vajjal, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet, a sütőporral összekevert lisztet és gyúrjunk egy puha tésztát. Osszuk el 6 egyenlő darabba és nyújtsunk 6 db kerek tortalapot. 180 fokos sütőben a tepsi hátán süssük meg egyenként a tortalapokat (kb 5 – 6 percig sül egy lap) majd hagyjuk kihűlni őket.
Készítsük el a krémet: kavarjuk ki a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral, kenjük meg a tortalapokat. A tortalap tésztájából lehullt darabokkal díszítsük a tortát.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése