Oldalak

2019. január 6., vasárnap

Csokoládés torta

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 g vaj,
  • 150 ml sűrített tej,
  • 1 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a csokoládémázhoz

  • 50 g vaj,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál tej,
  • 1 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a tortalaphoz:

  • 3 db tojás,
  • 1 bögre cukor,
  • 150 ml sűrített tej,
  • 1 bögre tejföl,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál citromlé,
  • 1,5 bögre liszt,
  • 2 evőkanál kakaó.

    Elkészítés:

    A krém: keverjük össze a vajat, a sűrített tejet és a kakaót, ha csomómentes el is készültünk.
    A csokoládémáz: a meleg tejet keverjük ki a kakaóval és a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat.
    A tortalap: verjük fel a tojást a cukorral adjuk hozzá a sűrített tejet, a szódabikarbónát amire ráöntjük a citromlét, a tejfölt és habverővel verjük tovább, öntsük hozzá a lisztet és a kakaót, kavarjuk össze. Tegyünk sütőpapírt a tortaformába és öntsük bele a masszát, 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg. Miután megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3 részre. Kenjük meg a tortalapokat a krémmel a tetejére pedig a csokoládémázat kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése