Oldalak

2018. december 30., vasárnap

Sajtos perec hozzávalói:

Sajtos perec hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • kenéshez tojás, durva szemű só
Sajtos perec elkészítése:
  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és reszelt sajttal.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése