Sajtos perec hozzávalói:
Sajtos perec hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 dkg trappista sajt
- 3 evőkanál tejföl
- kenéshez tojás, durva szemű só
Sajtos perec elkészítése:
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és reszelt sajttal.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése