Oldalak

2018. december 30., vasárnap

Sajtos kréker

A sajtos kréker hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg sajt (füstölt is lehet)
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
A sajtos kréker elkészítése:
  1. A szoba-hőmérsékletű vajat  a liszttel morzsold el, majd add hozzá a sajtot, a sót és a tojássárgákat.
  2. Tedd fél órára pihenni a hűtőbe a tésztát.
  3. Nyújtsd ki a tésztát, szúrj ki belőle kb. 10 cm átmérőjű köröket.
  4. Pizzavágóval oszd fel őket háromszögekre.
  5. Egy nagyobb lyukú, erős szívószállal szúrd ki a lyukakat a tésztából.
  6. A krékereket süsd meg 180°C-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése