Oldalak

2018. november 21., szerda

Kókuszgolyó szelet

Tésztához:
25 dkg olvasztott margarin (langyosan)
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A golyókhoz:
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
1 tojás sárgája
A krémhez:
3 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg margarin
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
Először a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.
Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével. Egy tepsit (22×39-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.
A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk. Kókuszreszelékkel díszítjük. /Én az olvasztott csokit csak rácsurgattam a süti tetejére/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése