Oldalak

2018. november 21., szerda

almás krémes

A finom süteményeket mindenki szereti. Ez a finomság bármilyen alkalomra elkészíthető, mert annyira finom, hogy nem lehet betelni vele.
Elkészítése:
Aljára sütőpapír, almát felkarikázva lerakni, fahéjjal megszórni, piskótát keverni, én kilenc tojásból csináltam. Megsütni.
Krém:
2 vaníliás puding 7-8 deci tejjel, cukorral ízlés szerint.
Megfőzni, kihűteni, kb 35-40 deka vaj, porcukorral kikavarni, ez is ízlés szerint, kb 30 deka porcukorral. Istvánomnak édes volt.. Nekem fini.. Ha kihűlt a puding egybe kavarni.
Tetejére:
Hulala tejszínhab fél litert habverővel habosra verni, tettem bele fél cs. Habfixálót is.
Ha kihűlt a piskóta, amit ugye fejjel lefelé szedsz ki a tepsiből, lehúzod a sütőpapírt, rátenni a krémet, habot, a végén olvasztott csokit csorgatni rá… De fahéjat is lehet szórni rá.. Ennyi. Hűtőbe vele.. Még van egy szelet..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése