Oldalak

2018. június 24., vasárnap

Vegyes savanyúság

Hozzávalók: 1 kg apró szemű vöröshagyma, 1 kg apró zöldparadicsom,  1 kg karfiol, 5-6 szem cseresznyepaprika, másfél csésze ecet, 1-2 csésze cukor,  9 csésze víz, 2-3 szál kapor, egy fél csomag mustármag,  szőlő- és meggylevél, 1 kiskanál szalicil, 1 mokkáskanál bor­kénpor.
Megmossuk a megtisztított hagymát, a zöldpa­radicsomot meg a rózsáira szedett karfiolt, tiszta konyharuhán leszárítjuk, és üvegekbe rakva, tetejére tesszük a cseresznyepaprikát.
Összekeverjük a vizet az ecettel meg a többi íze­sítővel, 10 percig főzzük, majd kihűtjük. Egy csészényit leveszünk belőle, ebben simára ke­verjük a borkénport.
Először a sima levet önt­jük a savanyúságra, majd a borkénporral elkevertet, és az üveget kistányérral lefedjük. Ha marad levünk, félretesszük, hogyha leapadna, utánatölthessük.
Egy hét múlva köt­jük le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése