Hozzávalók: 1 kg apró szemű vöröshagyma, 1 kg apró zöldparadicsom, 1 kg karfiol, 5-6 szem cseresznyepaprika, másfél csésze ecet, 1-2 csésze cukor, 9 csésze víz, 2-3 szál kapor, egy fél csomag mustármag, szőlő- és meggylevél, 1 kiskanál szalicil, 1 mokkáskanál borkénpor.
Megmossuk a megtisztított hagymát, a zöldparadicsomot meg a rózsáira szedett karfiolt, tiszta konyharuhán leszárítjuk, és üvegekbe rakva, tetejére tesszük a cseresznyepaprikát.
Összekeverjük a vizet az ecettel meg a többi ízesítővel, 10 percig főzzük, majd kihűtjük. Egy csészényit leveszünk belőle, ebben simára keverjük a borkénport.
Először a sima levet öntjük a savanyúságra, majd a borkénporral elkevertet, és az üveget kistányérral lefedjük. Ha marad levünk, félretesszük, hogyha leapadna, utánatölthessük.
Egy hét múlva kötjük le.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése