Oldalak

2018. június 24., vasárnap

Padlizsánkrém

Hozzávalók

  • 2 db  padlizsán,
  • 2 fej fokhagyma,
  • 1 TV paprika,
  • 1 erős paprika,
  • 2 tk mustár,
  • 1 tk reszelt torma,
  • 1 dl, olaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 kk köménymag,

Elkészítése

A tepsit sütő papírral kibéleljük és belerakjuk a megmosott  félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát. Nagy lángon 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából és a  paprikának lehúzzuk a bőrét és  pürésítjük.
Pürésítés után hozzáadjuk a 2 tk  mustárt, 1 tk tormát. Sót, borsot, 1 kk őrölt köménymagot és apródonként hozzákeverjük az olajat, ezzel krémesítjük .Ha ízlésünk úgy kívánja még reszelhetünk hozzá nyers fokhagymát.
Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával. Ha úgy döntünk hogy  üvegekbe rakjuk kevés olajjal lezárjuk a krémet és akár egy évig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése