Hozzávalók
- 2 db padlizsán,
- 2 fej fokhagyma,
- 1 TV paprika,
- 1 erős paprika,
- 2 tk mustár,
- 1 tk reszelt torma,
- 1 dl, olaj,
- só,
- bors,
- 1 kk köménymag,
Elkészítése
A tepsit sütő papírral kibéleljük és belerakjuk a megmosott félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát. Nagy lángon 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából és a paprikának lehúzzuk a bőrét és pürésítjük.
Pürésítés után hozzáadjuk a 2 tk mustárt, 1 tk tormát. Sót, borsot, 1 kk őrölt köménymagot és apródonként hozzákeverjük az olajat, ezzel krémesítjük .Ha ízlésünk úgy kívánja még reszelhetünk hozzá nyers fokhagymát.
Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával. Ha úgy döntünk hogy üvegekbe rakjuk kevés olajjal lezárjuk a krémet és akár egy évig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése