60 dkg sima liszt
3,5 dl víz
3 ek olaj
1 ek cukor
1 ek só
1 cs. (10 g ) élesztő
Összedolgozom a fentieket és hagyom kelni. Ez kb 1 óra.
A sütőt előmelegítem közben 200 fokra és lényeges hogy a jénai tálat tetővel együtt beteszem a sütőbe, hogy amikor a tésztát beleteszem majd, akkor a jénai forró legyen.
Szóval, ha megkelt a tészta, kiborítom, deszkán megformázom, bevágom, (én kettő bucit csinálok) és a forró jénaiba belepottyantom. Azért kell forró jénaiba tenni, mert így nem ragad le. Nem kell kikenni semmivel sem a tálat. Csak ala natúr bele a tésztát.
30 percig sütöm tetővel, utána kb 10 perc tető nélkül piritás.
Leírva talán bonyolultnak tűnik, de hidd el, hogy egyszerű
3,5 dl víz
3 ek olaj
1 ek cukor
1 ek só
1 cs. (10 g ) élesztő
Összedolgozom a fentieket és hagyom kelni. Ez kb 1 óra.
A sütőt előmelegítem közben 200 fokra és lényeges hogy a jénai tálat tetővel együtt beteszem a sütőbe, hogy amikor a tésztát beleteszem majd, akkor a jénai forró legyen.
Szóval, ha megkelt a tészta, kiborítom, deszkán megformázom, bevágom, (én kettő bucit csinálok) és a forró jénaiba belepottyantom. Azért kell forró jénaiba tenni, mert így nem ragad le. Nem kell kikenni semmivel sem a tálat. Csak ala natúr bele a tésztát.
30 percig sütöm tetővel, utána kb 10 perc tető nélkül piritás.
Leírva talán bonyolultnak tűnik, de hidd el, hogy egyszerű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése