Oldalak

2015. május 23., szombat

Fehér vagy félbarna búzakenyér (géppel)

Hozzávalók:
3 2/3 dl víz és tej kb. fele-fele arányban
2 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj
8 dl rétesliszt (lehet teljes kiőrlésű búzaliszttel vegyesen)
2 teáskanál só
2 evőkanál cukor (lehet barna)
1 teáskanál porélesztő
ízlés szerint 1-2 teáskanál magféle (lenmag, tökmag, napraforgómag stb.)
A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság. A mennyiségeket pontosan mérjük! Ha beesne a közepe, kicsit kevesebb folyadékkal, semmiképp sem túl sok élesztővel, esetleg egy kicsit több sóval próbáljuk legközelebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése