Oldalak

2014. július 2., szerda

Kefíres lángos

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 70 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 40 dkg kefír
  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg élesztő
  • A tálaláshoz
  • tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

Elkészítés

  1. Ez a lángos más, mint a kenyértésztából készülő társai. A tészta 3-4 napig hűtőben tartható, mindig csak annyi lángost sütünk belőle, amennyit frissen elfogyasztunk.
    Lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Ha rövid idő múlva szeretnénk enni a lángost, akkor 30-40 percig letakarva kelni hagyjuk a tésztát. Ha későbbi felhasználásra 
    szánjuk, akkor nagyobb méretű, fedeles tálban a hűtőbe tesszük.
    Sütés előtt 3 ujjnyi olajat melegítünk egy nagyobb lábosban. Vékonyan beolajozunk egy tálcát. Olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk a tésztából. Mindegyiket széthúzzuk, elvékonyítjuk a tálcán, így tesszük őket az olajba.
    Közepes lángon 1-2 perc alatt pirosra sütjük a lángosok egyik, majd másik oldalát, 
    és papírtörlőre szedjük őket.
    Tejföllel, reszelt sajttal, apróra vágott fokhagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése