Oldalak

2014. március 27., csütörtök

Piskótás meggyes rétes

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 15 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • másfél dl tejföl
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 kk citromlé vagy ecet
  • 1 tojás a rudak megkenéséhez
A piskótához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 kk citromlé
  • 4 ek víz
  • Töltelék:
    • Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
    • (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.
    • Elkészítése:
      A rétestészta elkészítése:
      A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük,hideg helyre tesszük. A piskóta hozzávalóit összekeverjük,a tojásokat nem választjuk szét. A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük,gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük. A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
      Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése