Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
- 15 ek liszt
- 25 dkg margarin
- másfél dl tejföl
- csipet só
- 1 tojás
- 2 kk citromlé vagy ecet
- 1 tojás a rudak megkenéséhez
A piskótához:
- 4 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 kk citromlé
- 4 ek víz
- Töltelék:
- Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
- (meggy,cseresznye,szőlő, barack stb.
- Elkészítése:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek lisztet a tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kisodorjuk. Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek lisztet,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük,hideg helyre tesszük. A piskóta hozzávalóit összekeverjük,a tojásokat nem választjuk szét. A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek piskótatésztával megkenjük,gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 4 cipónál ezt tesszük. A rétes rudakat megkenjük tojással és sütjük.
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése