Oldalak

2012. december 27., csütörtök

Limoncello Recept (Klasszikus)


Hozzávalók

 
 
 dl-hez:
  • 500 ml alkohol - 70%-os etil (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor 
  • 400 ml víz

Leírás

A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét. Erősen behűtve fogyasztandó! 




Elkészítés

1
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
2
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
3
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
4
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.

5
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz - a 9 dl-re megadott recept esetében. (Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
6
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.

A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése