Oldalak

2012. december 27., csütörtök

Ír Krémlikőr Recept, Baileys Házilag


Hozzávalók

 
 
 ml-hez:
  • 250 ml habtejszín
  • 20 ml tej (3,5 %-os)
  • 30 g kristálycukor 
  • 170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
  • 50 ml kávé (erős főzet)
  • 200 ml whiskey (ír)
  • 1 evőkanál vanília eszencia
  • A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.
    2
    Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.
    3
    Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben 2 héten át érleljük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése