Oldalak

2012. november 13., kedd

Kolbászos tészta paradicsomosan


Hozzávalók 4 személyre
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 vastag sertéskolbász, falatnyi nagyságú darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 200ml félszáraz fehérbor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 400g apróra vágott paradicsom
- 500g penne tészta
- 1 marék bazsalikom, tépkedve (opcionális)
Elkészítése:
1. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a kolbászt. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük fel a fehérborral és addig forraljuk közepes hőmérsékleten, amíg a lé a felére csökken. Keverjük hozzá a paradicsompürét és főzzük még 10-15 percig, hogy bevastagodjon.
2. Amíg a paradicsomos kolbász készük, főzzük meg a tésztát a csomag utasításai szerint. Keverjük a szószhoz a tésztát és szórjuk meg bazsalikommal.
3. Tálaljuk forrón, parmezánnal megszórva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése