Oldalak

2012. június 4., hétfő

Gombás burgonyaleves


Hozzávalók: 30 dkg tisztán mért burgonya, 20 dkg gomba (bármilyen gombafajta lehet), 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors , 2 dl tejföl, 1 teáskanál finomliszt, 2 db tyúkhúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, csipetnyi csípős paprika.

Az olajat felforrósítom, megfuttatom rajta a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd megsózom, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök egy evőkanálnyi vizet. Ezután a tűzre visszateszem, beleszórom az előzőleg megtisztított és szeletekre vágott gombát, és fedő alatt, saját levében puhára párolom.
Ha már zsírjára sült, akkor beleteszem a közben kis kockákra vágott hámozott burgonyát, a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát, és felöntöm nyolc deci vízzel. A húsleveskockával, a törött borssal, a csípős paprikával és a megtisztított, zúzott fokhagymával fűszerezem, ezután felforralom és puhára főzöm. Közben a tejfölben fél deci vízzel simára keverem a lisztet, és a levesbe öntve, folytonos keverés közben jól kiforralva, besűrítem. Legalább tízpercnyi forralás után belekeverem a megmosott és felaprított petrezselyem zöldet is. Forrón kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése