Oldalak

2012. június 4., hétfő

Krémsajtos epres palacsinta


Hozzávalók 4 személyre: 20-25 dkg finomliszt, 2 tojás, 3 dl tej, kb. 3 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, kevés só a töltelékhez, 20 dkg krémsajt, 25 dkg eper, kevés porcukor.

Az edénybe tesszük a külön-külön felütött tojásokat, ráöntjük a tejet, és habosra keverjük. Megsózzuk, beleszórjuk a lisztet, és habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk az olajat is, végül annyi szóda- vagy szénsavas ásványvizet öntünk bele, hogy massza a szokásos sűrűségű (híg tejföl) legyen. 10 percig hagyjuk állni, ezután ismét felkeverjük. Ha besűrűsödött, kevés szódavízzel hígítjuk. A 24 cm átmérőjű serpenyőt vagy az alacsony palacsintasütő-serpenyőt felforrósítjuk. Kis merőkanállal beleöntünk  egy-egy tésztaadagot, és kissé megemeljük, hogy szétfolyjon a massza.
Előbb megsütjük benne a palacsinta egyik oldalát, majd falapáttal vagy széles pengéjű késsel alányúlva, megfordítjuk. A megsült palacsintákat egymásra borítjuk. Amikor az összes masszát megsütöttük, az elkészült palacsintákat sorban megkenjük a töltelékkel, amihez a krémsajtot kevés porcukorral és turmixolt eperrel összekeverjük. A palacsintákat felcsavarjuk, és sütőtálra szorosan egymás mellé rakjuk. Néhány percre betesszük a forró sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése