hozzávalók 6 főre
Tészta hozzávalói kb. 12 db-hoz:
Sütéshez:
- grilles, füstölt ízesítésű napraforgóolaj
Tetejére:
- fokhagyma
- elkészítés
- Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
- Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
- Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
- Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
- Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat cseppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
- Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
- Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
- Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése