Oldalak

2012. február 17., péntek

Kefíres lángos 1.


hozzávalók 6 főre
Tészta hozzávalói kb. 12 db-hoz:
Sütéshez:
  • grilles, füstölt ízesítésű napraforgóolaj
Tetejére:
  • fokhagyma
  • elkészítés
    1. Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
    2. Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
    3. Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
    4. Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
    5. Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat cseppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
    6. Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
    7. Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
    8. Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése