hozzávalók 10 főre
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- 1 kg finomliszt
- 3 doboz kefir
- 3 tojás
- 1 púpozott teáskanál só (illetve ízlés szerint)
sütéshez
- bő olaj (én fritőzt használok)
- elkészítés
- Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jó 10 perc alatt felfuttatjuk.
- Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk (akár robotgép dagasztójával).
- Nagy tálba töltjük, lefödjük, hűtőszekrénybe tesszük.
- Amikor sütni akarjuk, kezeinket bőségesen bekenjük étolajjal, kiveszünk a tésztából egy adagot és jól széthúzkodjuk.
- Forró olajban (én a fritu legmagasabb hőfokú állását használom, azt, ami a mirelitekhez van jelölve,) oldalanként kb. 2-3 percig (pirulásig) megsütjük.
- Jól lecsöpögtetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése