Oldalak

2012. február 17., péntek

Hetes lángos recept


hozzávalók 10 főre
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kg finomliszt
  • 3 doboz kefir
  • 3 tojás
  • 1 púpozott teáskanál só (illetve ízlés szerint)
sütéshez
  • bő olaj (én fritőzt használok)
  • elkészítés
    1. Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jó 10 perc alatt felfuttatjuk.
    2. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk (akár robotgép dagasztójával).
    3. Nagy tálba töltjük, lefödjük, hűtőszekrénybe tesszük.
    4. Amikor sütni akarjuk, kezeinket bőségesen bekenjük étolajjal, kiveszünk a tésztából egy adagot és jól széthúzkodjuk.
    5. Forró olajban (én a fritu legmagasabb hőfokú állását használom, azt, ami a mirelitekhez van jelölve,) oldalanként kb. 2-3 percig (pirulásig) megsütjük.
    6. Jól lecsöpögtetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése