Oldalak

2012. január 17., kedd

Minyon


Mignon

(kb. 20 darab)

Hozzávalók:
Kevert tészta: 

2 tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
350 g búzaliszt
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágyvaj vagy margarin
100 ml tej

Krém:

500 ml tej
120 g porcukor
70 g búzaliszt
200 g lágyvaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Máz:

2 tasak Dr. Oetker Cukormáz puncs
6 evőkanál vízElkészítés: 

A hozzávalókat egy keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elegyengetjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd formákat szaggatunk belőle (mindegyik formából legalább 3 darabot).
A krémhez a tejet, a vaníliaízű porcukrot és a lisztet egy főzőedényben felforraljuk. A margarint kikeverjük a Bourbon vaníliás cukorral. Amikor a tej kihűlt, a cukros margarinnal habosra keverjük. A kiszaggatott formákat (fajtánként kettőt) megkenjük krémmel, és összeragasztjuk. A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a mignonokra öntjük. A falatokat hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése