Oldalak

2012. január 17., kedd

Borzas kata


Borzaskata

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 cs sütőpor,
  • 4 tojás sárgája,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • kevés tej.
A töltelékhez:
  • 4 tojás fehérje,
  • 20 dkg cukor,
  • 4 ek barackíz,
  • 20 dkg darált dió.
Elkészítése: A tésztához való anyagokból linzertésztát készítünk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. A tojásfehérjéből és 20 dkg cukorból kemény habot verünk, majd belekeverjük a darált diót és a barackízt. A tésztát ketté vesszük, felét egyenletesen a tepsibe rakjuk, rákenjük a tölteléket és a megmaradt tésztát ráreszeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése