Oldalak

2012. január 17., kedd

Citromos mignon


hozzávalók 12 főre
A tésztához:
  • 3 x 5 db tojás
  • 3 x 5 ek cukor
  • 2 x 5 ek liszt
  • 1 x 4 ek liszt + 1 ek kakaópor
  • elkészítés
    1. A piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is.
    2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez.
    3. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük.
    4. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel. Hűtőbe tesszük egy időre.
    5. A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni.
    6. A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla.
    7. Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése