Oldalak

2012. január 17., kedd

minyon


Hozzávalók 4 személyre:

Tészta
- 17 dkg kristálycukor
- 9 dkg finom liszt
- 5 dkg mogyoró
- 3,5 dkg kakaópor
- 5 tojás

Krém
- 13 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg vaj
- 15 dkg kakaópor
- 2 dl tejszín

Tészta
Az egész tojásokat a cukorral és kb. fél deci vízzel állandóan keverve felmelegítjük, majd felverjük. A lisztet, kakaót és a darált mogyorót összekeverjük, majd a masszához adjuk. Vékonyan kivajazott és kilisztezett tepsin egyenletesen elterítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát a tepsiről még melegen leválasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tésztát három egyenlő részre vágjuk, és a párizsi
krémmel megtöltjük. A hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd egyforma kis kockákra vágjuk. A minyonokat bevonjuk a felolvasztott csokoládéval, az oldalukat durvára vágott mandulával díszítjük.

Krém
A krémhez a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral meg a kakaóval felforraljuk, majd kihűlésig kevergetjük.
Hozzáadjuk a vajat, és a krémet habosra keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése