Oldalak

2011. december 22., csütörtök

Hússal töltött pulykamell.


Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Hússal töltött pulykamell, Sajttal töltött pulykamell

Hússal töltött pulykamell, Sajttal töltött pulykamell

HÚSSAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók:
1 db nagyobb pulykamell
25 dkg sertés, vagy borjúhús
Diónyi hagyma
1 db áztatott zsemle
1 db nyers tojás
1 db kemény tojás
Zsír, só, bors
Petrezselyemzöld
Piros arany (paprikakrém)
1 db piros szegedi, vagy kaliforniai paprika.

Elkészítés:
A pulykamellet lebőrözzük és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban.
A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlével, nyers tojással, párolt hagymával, sóval, borssal, piros arannyal, petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A pulyka melleket kicsit megveregetjük, befűszerezzük, és a tölteléket rárakjuk, elsimítjuk. Egy főtt tojásfehérjét megvágunk apró kockákra és rászórjuk töltelékre. A paprikából vékony csíkokat vágunk és egyenlően elrendezzük a tölteléken, majd felcsavarjuk.
A tekercseket zsírral vastagon megkent alufóliába csomagoljuk és tepsibe téve a sütőben 1,5 - 2 óráig sütjük. Ha megpuhultak, a fóliát kibontjuk, és a húst megpirítjuk. Ha nem fóliában sütjük, a tekercseket fonallal kössük át, öntözzük meg forró zsírral, tegyünk alá kevés vizet és saját levével öntözgetve süssük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése