Oldalak

2011. július 29., péntek

GYROS - ahogy én készítem

2008.01.23
Hozzávalók:
1 kg hús (nálunk tarjából a legnépszerűbb, igazából bárányból készül, de szerintem bármilyen színhús jó hozzá), gyros pác (amit úgy készítek, hogy 1 dl evőkanál étolajba belereszelek 4-5 gerezd fokhagymát, belekeverek egy nagyon finomra vágott vöröshagymát, negyed mokkáskanál őrölt köményt, egy kiskanál őrölt pirospaprikát, egy csapott mokkáskanál oreganot, egy csapott mokkáskanál kakukkfüvet, negyed csapott mokkáskanál koriandert, pár csipetnyi őrölt borsot, egy kiskanál sót), de használhatsz hozzá természetesen étolajjal elkevert Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk. Összekeverjük annyi fűszeres, olajos páccal, amennyi jól bevonja minden oldalról, és jól záródó edényben egy éjszakára (de legalább 1-2 órára) hűtőgépbe tesszük.
Ezután a húst egy serpenyőbe borítjuk, és puhára sütjük. (Általában van rajta annyi olaj, amennyi kell, de ha szükséges, pótold!)
A kész gyros-t tálalhatod sült krumpival, salátával, de töltheted pitába is.  (A receptjét itt találod meg: PITA - ZSEBES KENYÉR.)
Adhatsz hozzá fokhagymás öntetet, ami úgy készül, hogy natúr joghurtot vagy tejfölt összekeversz reszelt fokhagymával, csipetnyi őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel és bazsalikommal.bolti, kész fűszerkeveréket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése