Oldalak

2011. július 29., péntek

HAGYMÁS ROSTÉLYOS

2008.01.21
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy vagy 8 kisebb szelet rostélyos, 4 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 3 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál liszt, étolaj.
  Elkészítés:
A mustárt kikeverjük 4-5 evőkanál étolajjal. Az így kapott keveréket kis őrölt borssal ízesítjük.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük a mustáros páccal, és minimum néhány órára, de jobb, ha legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A pácolási idő lejárta után a húst elővesszük, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
A hagymákat megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk.
A hagymakarikákat megforgatjuk étkezési keményítőben. Aztán a forró olajba dobjuk, és aranybarnára sütjük őket, majd kiszedjük az olajból egy papírtörlőre.
A hagymasütés után visszamaradt olajban, közepes lángon mindkét oldalukon megsütjük a hússzeleteket.
Tálalásnál a hagymakarikákat a hússzeletekre halmozzuk. Köretként krumplifánkot adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése