Oldalak

2010. december 13., hétfő


Tejszínes burgonyakrémleves recept

Kategória:
Levesek

Hozzávalók:
4-5 db burgonya,
1-2 db paradicsom (lucullus),
1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított),
4 dl zöldségleveslé,
2 dl tejszín,
2 evőkanál búzaliszt (finom),
5 dkg olaj,
1 db zsemle (friss),
2 db babérlevél (egész),
ízlés szerint fehérbors (őrölt),
só.

Elkészítés:
Tisztítsd meg a burgonyát, vágd apró kockákra.
Futtasd meg a burgonyát forró olajon, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, öntsd fel zöldségleveslével.
Keverd simára a liszttel a tejszínt és amikor a burgonya megpuhult, öntsd a leveshez és kavard össze.
Vedd ki a babérlevelet a levesből, turmixold le, majd forrald fel még egyszer.
Vágd apró kockákra a paradicsomot és a zsemlét.
Pirítsd meg a zsemlekockákat.
Tálald a burgonyakrémlevest pirított zsemlekockákkal és szórd meg paradicsomdarabokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése