Oldalak

2010. december 13., hétfő

Aszaltszilvás almaleves habgaluskával recept

Kategória:
Levesek

Hozzávalók:
4 db alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
A habhoz:
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl

Elkészítés:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket, majd a leves tetejére szedve tálaljuk.

Tanácsok:
Én az egyszerűség és praktikum kedvéért mézeskalács fűszerkeveréket használok hozzá, abból kerül a habgaluskákba is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése