Oldalak

2010. december 17., péntek


Fuszeres pulyka

Kb. 6 l viz, 125 g so, 200 g cukor, ek feketebors, egész, 1 bouquet garni, 2 ek feher mustármag, 2 negyedelt hagyma, 6 cm gyömber szeletelve, 1 fahejrud, 1 ek komenymag, 4 szegfuszeg, 2 ek allspice, 4 csillaganizs, 1 negyedelt narancs, 4 ek juharszirup, 4 ek mez, petrezselyemszár - aztasd bele a pulykat masnapig, v.harmadnapig. Sutes elott 50 p-cel vedd ki a lebol.

Olvassz ossze 75 g libazsirt + 3 ek juharszirupot - kend be vele a pulykat, sutes kozben is idonkent kend at.
220 fokon fel o, majd 180 fokon. Utso negyedoraban megint 220.
4-5 kg - 2-2,5 ora sutes. Eves elott 20 p allas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése