Oldalak

2010. december 17., péntek

Sertésborda májjal és erdei gombával
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:80 dkg csont nélküli sertéskaraj
20 dkg sertésmáj
10 dkg erdei gomba
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg párolt zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt borskeverék

olaj
Elkészítés:A sertéskarajt nyolc egyforma vastag szeletre vágjuk, és a közepéről kifelé indulva egyenletesen kiveregetjük. Sózzuk, mindkét oldalán borsozzuk. Elővesszük kedvenc teflonserpenyőnket, kevés olajat hevítünk benne, és hirtelen kisütjük a szeleteket (kívül kérges, belül omlós, akkor a jó). Tálalásig melegen tartjuk.

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, a sütésből visszamaradt zsiradékban kiolvasztjuk. Rávetjük a félfőre vágott hagymát, a szeletelt erdei gombát és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott sertésmájat, majd készre pároljuk.

A ragut a hússzeletek tetejére halmozzuk, és pirított burgonyával tálaljuk. Bontsunk fel mellé egy szép rajnai rizlinget is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése