Oldalak

2010. december 19., vasárnap

Epres túrókrém kehely

7 – 8 kehely, kb. 2 dl –es űrtaltalmú

Hozzávalók : 50 dkg túró, 60 dkg eper, 13 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 dl hulala tejszín, piskótatallér, kb. 1 dl valamilyen édes likőr

Elkészítés : A megmosott és lecsepegetett eperből válasszunk ki pár szemet díszítésnek, majd felét apróra daraboljuk fel, a másik felét pedig pürésítsük le. A túrót törjük át szitán. A tejszínt verjük habbá.

A túrót keverjük össze a pürésített eperrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a felvert tejszín felével ( ez lesz a túrókrém ) .

A felvert tejszín másik felét tegyük nyomózsákba.

Rétegezés : A kehely aljába tegyünk darabolt epret, erre tegyünk 2 – 3 db piskótatallért amit locsoljunk meg két teáskanál édes likőrrel. Ezután tegyünk tejszínhabot, majd túrókrémet.

Majd rétegezzük újra, darabolt eper, tallér, likőr, tejszínhab, túrókrém és végül megint egy kis tejszínhab. Hűtsük le, majd tálaláskor díszítsük egy szem eperrel, ostyával vagy babapiskótával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése