Hozzávalók:
- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg sütőmargarin
- 1 üveg magvalt meggybefőtt
- A krémhez:
- 2 dl meggylé
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
A tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a margarint jól kikeverjük. Hozzáadunk 13 kanál tejet, és a sütőporral elkevert 40 dkg lisztet fokozatosan belekavarjuk. A masszát két részre osztjuk. Egyik részét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A massza másik felébe teszünk 2 kanál kakaót és 3 kanál tejet. Ezt jól eldolgozzuk. A magvalt meggy felét a sárga lapra rakjuk. Rátesszük a barna lapot, és ennek a tetejére a meggy másik felét, majd megsütjük.
A krémhez 2 dl meggyléből és 1 csomag eperpudingból sűrű krémet főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, s rákenjük a kihűlt tésztára. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése