Oldalak

2010. december 20., hétfő

Anna krémes.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 1 üveg magvalt meggybefőtt
  • A krémhez:
  • 2 dl meggy
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

A tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a margarint jól kikeverjük. Hozzáadunk 13 kanál tejet, és a sütőporral elkevert 40 dkg lisztet fokozatosan belekavarjuk. A masszát két részre osztjuk. Egyik részét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A massza másik felébe teszünk 2 kanál kakaót és 3 kanál tejet. Ezt jól eldolgozzuk. A magvalt meggy felét a sárga lapra rakjuk. Rátesszük a barna lapot, és ennek a tetejére a meggy másik felét, majd megsütjük.

A krémhez 2 dl meggyléből és 1 csomag eperpudingból sűrű krémet főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, s rákenjük a kihűlt tésztára. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése