Hozzávalók:
4 tojásfehérje, ]2 dkg porcukor, 8 dkg rétesliszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg vaj; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a mázhoz 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan, nehogy összetörjön, közékeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a lisztet, végül az olvasztott vajat. Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformába töltjük és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, deszkára borítjuk. Ha kihűlt, citrommázzal vonjuk be, amelyhez ,a porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó massza nem lett, ha kicsi a citrom, pár csepp vizet is adunk hozzá. Ha a máz a tésztán félig megkeményedett, késsel rájelöljük a szeleteket, nehogy a későbbi szeletelés során összetörjön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése