Oldalak

2010. december 13., hétfő

Majoránnás metélt.

Hozzávalók:

60 dkg sovány marhahús
zsír vagy olaj
egy kis fej hagyma
1 cikk fokhagyma
bors, só (ételízesítő)
egy evőkanál morzsolt majoranna
1 csomag jó minőségű széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta)

A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát belereszeljük a zsíradékba, és kissé átsütjük, majd beletesszük a felaprózott húst. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát, és néhány percig sülni hagyjuk, majd felengedjük annyi vízzel hogy ellepje. (egy kanálka parpürét is lehet beletenni) Mivel marhahús, kicsit tovább kell főzni, hogy megpuhuljon. Mikor majdnem puha, belemorzsoljuk a bőséges adag majorannát is, és ezzel puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, kicsit sütjük majd kevés vízet még teszünk alá, és felrottyantjuk. A metéltésztát közben kifőzzük, és leöblítve leszűrjük. Mikor a hús is kész, a kettőt összekeverjük, és mikróban, vagy sütőben felforrósítva tálaljuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon fínom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése