Oldalak

2010. december 26., vasárnap

2010. december 26., vasárnap

Babos sertésszelet

Babos sertésszelet
Új ízek az új évre.

Összetevők:

Hány személyre: 4

» 40 dkg apró szemű fehér bab
» 2+1 közepes fej hagyma
» 8+4 gerezd fokhagyma
» 1 póréhagyma
» 1 ág rozmaring
» 4 zsályalevél
» 80 dkg tarja
» só, bors
» 6+4 szelet bacon
» 2+2+2 ek. olaj
» 1,5 dl száraz fehérbor
» 80 dkg paradicsom
» 2 ek. paradicsompüré
» 1 kk. cukor
» 1/2 kk. szárított kakukkfű
» körömnyi cseresznyepaprika
» 1-2 miniparadicsom
A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a húst megkötözzük mint egy sonkát, sózzuk, borsozzuk, és rákötjük a rozmaringot is. Tepsibe tesszük 8 gerezd fokhagymával és 2 felszeletelt hagymával együtt, majd betakarjuk a 6 baconnel, meglocsoljuk a borral és két kanál olajjal, majd valamivel több, mint egy órát pároljuk a sütőben. Eközben a maradék hagymát és fokhagymát olajban megpirítjuk a maradék baconnel együtt, hozzáadjuk a póréhagymát ás a zsályát, valamint a babot, majd felöntjük 5 deci vízzel, és puhára pároljuk. Egy lábosban összekeverjük a paradicsompürével a felaprózott paradicsomot, a cukrot, a kakukkfüvet, a cseresznyepaprikát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. A végén beletesszük a főtt babot, majd az egészet egy mély tálba kanalazzuk. Rátesszük a felszeletelt húst a sült baconnel, majd a miniparadicsommal díszítv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése