Barackos csirkecsíkok
2008.09.16. 10:57
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemellfilé (kb. 40 dkg), 2 evőkanál szójaszósz, 0,5 dl olaj, 1 kiskanál só, csipetnyi őrölt bors, fahéj, szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vodka (vagy barackpálinka), 4 db érett őszibarack
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. A szójaszósszal meg az olajjal meglocsoljuk, sóval, a fűszerekkel megszórjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az összezúzott fokhagymát és a vodkát. Jól elkeverve néhány órán át, érleljük, majd fölforrósított wokba öntve, rázogatva sütjük néhány percig. Ha a húscsíkok pirulni kezdenek, hozzáadjuk a meghámozott, szeletekre vágott barackot és még 3-4 percig rázogatva sütjük. Fűszeres rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése