Oldalak

2019. november 15., péntek

Mákos-Diós Kalács

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liszt
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 16 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 4 dl tej
  • 2 egész tojás
  • Töltelék:
  • cukrozott mák
  • citromhéj
  • házi sárgabarack lekvár
  • cukrozott dió
  • vaniliás cukor
  • fehércsoki

ELKÉSZÍTÉS

Töltelék: -Cukrozott mák pici citromhéjjal. Én vékonyan házi sárgabarack lekvárt kentem alá s így nem pergett ki a mák -Cukrozott dió vaniliás cukorral Én még fehércsokit reszeltem rá s ez egy különleges ízt adott neki
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztok. Én mindíg géppel dagasztok. Duplájára kelesztem. Ebből a mennyiségből 8 db kisebb vagy 6 db nagyobb rudat készítek. Lisztezett felületen nyújtom a tésztát s töltöm. Lekenem 1 felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos előmelegített sütőben légkeverésen sütöm.
A sütési időt sajnos pontosan nem tudom megmondani mert ez ugye sütőfüggő.de kb 20 perc. Reggel egy nyári zápor lehűtötte a levegőt s eldöntöttem h ma kalácsot sütök.
A legjobb döntésem volt😋 Ebből a tésztából bármilyen ízesítésű kalács készülhet
Henrietta Németh-Szőke ‎receptje
—-Ilyen szép kalácsot életemben nem láttam! Tökéletes, csodálatosak!!!!!
—Adtál egy ötletet a lekvárt, k ifogom próbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése