Oldalak

2019. november 8., péntek

grízes almás kavart süti

Hozzávalók az alma megpárolásához:

  • 3 db alma,
  • 50 g vaj,
  • 1/4 bögre cukor.

A tésztához

  • 200 g gríz,
  • 150 g cukor,
  • 2 db tojás,
  • 250 g kefir,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 20 g kakaó.

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig. Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése