Hozzávalók az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
A tésztához
- 200 g gríz,
- 150 g cukor,
- 2 db tojás,
- 250 g kefir,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 20 g kakaó.
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig. Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése