Oldalak

2019. január 6., vasárnap

Dióhabos-lekváros rolni

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
  4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük.
  5. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
  6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
  7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  8. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése