hozzávalók / 8 adag
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 50 ml langyos tej
- 1 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
- 15 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojásfehérje
- 5 ek sárgabaracklekvár
A tetejére
- 2 ek porcukor
mit hogyan?
ezt olvastad már?
HIRDETÉS
alapanyagok
elkészítés
- A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
- A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük, és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.
- A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük, és összekeverjük.
- A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.
- Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.
- A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése