Oldalak

2018. december 30., vasárnap

Edami sajttekercs

Hozzávalók:
  • 40 dkg Edami sajt (vagy bármilyen zsíros sajt)
  • 20 dkg sajtkrém (2 db 10 dkg-os tömlős sajt)
  • 20 dkg leheletvékonyra szeletelt sonka
  • díszítéshez, ízesítésnek Erős Pista vagy petrezselyemzöld
Elkészítés:
  • Az Edami sajtot két 20 dkg-os darabra vágjuk. Forró vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
  • Sajt megolvasztása: Az egyik 20 dkg-os sajtdarabot tálra tesszük és a mikrót 40 %-os teljesítményre állítjuk 5 percre - 850 W-os micro esetén. (Ha nagy teljesítménnyel olvasztjuk, a sajt széle megsül, a belseje pedig nem olvad fel. Inkább alacsonyabb fokozatra állítsuk és többször rövid időre.)
  • Ha a sajt felolvadt, zsírpapíron sodrófával kinyújtjuk.
  • Megkenjük az egyik 10 dkg-os sajtkrémmel. Ezután tehetünk rá zöldpetrezselymet vagy Erős Pistát, ez utóbbit csak akkor ha szeretjük a csípős ételeket.
  • Erre tesszük a sonkaszeletek felét, majd feltekerjük. Végén a zsírpapírba, - amin dolgoztunk - vagy alufóliába csavarjuk és fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése