Hozzávalók:
- 40 dkg Edami sajt (vagy bármilyen zsíros sajt)
- 20 dkg sajtkrém (2 db 10 dkg-os tömlős sajt)
- 20 dkg leheletvékonyra szeletelt sonka
- díszítéshez, ízesítésnek Erős Pista vagy petrezselyemzöld
Elkészítés:
- Az Edami sajtot két 20 dkg-os darabra vágjuk. Forró vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
- Sajt megolvasztása: Az egyik 20 dkg-os sajtdarabot tálra tesszük és a mikrót 40 %-os teljesítményre állítjuk 5 percre - 850 W-os micro esetén. (Ha nagy teljesítménnyel olvasztjuk, a sajt széle megsül, a belseje pedig nem olvad fel. Inkább alacsonyabb fokozatra állítsuk és többször rövid időre.)
- Ha a sajt felolvadt, zsírpapíron sodrófával kinyújtjuk.
- Megkenjük az egyik 10 dkg-os sajtkrémmel. Ezután tehetünk rá zöldpetrezselymet vagy Erős Pistát, ez utóbbit csak akkor ha szeretjük a csípős ételeket.
- Erre tesszük a sonkaszeletek felét, majd feltekerjük. Végén a zsírpapírba, - amin dolgoztunk - vagy alufóliába csavarjuk és fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése