Oldalak

2018. július 4., szerda

Vajdasági sós

Hozzávalók

 1 tepsi 
  1. A tésztához:
  2. 80 dkg liszt
  3. 50 g élesztő
  4. 5 dl tej
  5. 1 dl étolaj
  6. A töltelékhez:
  7. 25 dkg Ráma margarin
  8. 2 db tojássárga
  9. 1 ek só
  10. 10 dkg reszelt sajt
  11. A tetejére
  12. tojás
  13. reszelt sajt
  14. Elkészítés

    kb. 1 óra
    1. Az élesztőt 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszttel 1 dl olajjal a többi langyos tejjel (3 dl) összekeverjük, lisztezett gyúrólapon kidolgozzuk. Keleszteni nem kell.
    2. 4 részre osztjuk a tésztát. Vékonyra sodorjuk, és megkenjük az előzőleg összekevert Rama, tojássárgája 1 ek. só és 10 dkg reszelt sajt töltelékkel.
    3. Feltekerjük, majd 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tepsibe rakjuk egymás mellé..
    4. Tojással megkenjük a teteét, és reszelt sajttal megszórjuk. 180 C fokos sütőben 25 percig sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése