Oldalak

2018. június 26., kedd

Káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta (kb. 1 kg.)
  • 2 sárgarépa
  • 2 lila hagyma
  • 3 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • fél evőkanál cukor
  • őrölt kömény
  • fél teáskanál reszelt citromhéj
  • só, bors

Elkészítése:

A káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozzuk, majd a salátához keverjük. Ha nagyobb káposztát vettünk és kevésnek tűnik az öntet, adhatunk még hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése