Oldalak

2018. június 19., kedd

Cukkini krém

cukkini krém receptjét....
Ez egy hivatalos változat... :
Hozzávalók:
2,5 kg cukkini
3 fej vöröshagyma
2 db erős zöldpaprika /elhagyható/
5 gerezd fokhagyma
bazsalikom
petrezselyem

bors
pirospaprika
olívaolaj
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, bőrét megszurkáljuk több helyen, és sütőpapíros tepsibe tesszük, kb. 45 perc alatt 170 fokon megsütjük.
Amíg sül, 3 fej hagymát (nem kell apróra vágni) megpirítunk olívaolajon, hozzáadunk 2 db erős zöldpaprikát, azzal is pároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, pár gerezd apróra vágott fokhagymát adunk hozzá, illetve apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. Félrehúzzuk a tűzről, és mixerrel pépesítjük.
A megsült cukkini magját kiszedjük, és kikanalazzuk a bőréből a puha zöldséget, a hagymás fűszeres krémhez adjuk, és még egyszer átturmixoljuk.
Steril üvegekbe kanalazzuk, a tetejére pici olívaolajat öntünk, ami elzárja a krémet az oxigéntől.
Van aki vizes dunsztba teszi, de lehet szárazba is....
Én nem így csinálom....
Lesózom a cukkinit, reszelve vagy apróra vágva, másnap kinyomkodom, és olajon /én 20 l -es lábosban puhára dinsztelem, közben fűszerezem...pl pirospaprikát nem teszek bele, csak zöld fűszereket ...kiturmixolom, még egyszer megrottyantom, és forrón üvegekbe teszem, a tetejükre egy kicsi NA-benzoátot. Száraz dunsztba teszem egy-két napra. Kész ! De akinek van még sok helye a fagyasztóban, vajas dobozkákba töltheti, és le lehet fagyasztani....
És nagyon finom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése