Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 tojás
- só
- olaj, vaj
- 20-25 dkg gomba
- 35-40 dkg darált csirkemellfilé
- 2-3 dl tejföl
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 tasak Knorr Milánói makaróni alap
- A lisztet egy mély tálba szitáltam, megsóztam, beleütöttem a tojásokat, és 4,5 dl vizet lassan adagolva elkészítettem a galuskatésztát. Nem biztos, hogy az összes víz szükséges, ez a liszt minőségétől és a tojások nagyságától is függ. A tésztát nem kell teljesen kidolgozni, elég, ha már szépen összeáll.
- Egy nagy lábasban vizet forraltam, amikor felforrt, enyhén ízesítettem sóval, majd galuskaszaggató segítségével beleszaggattam a tésztát.
- Amikor a galuskák feljöttek a víz tetejére, pár percig még főztem őket, majd leszűrtem, és hideg vízzel leöblítettem.
- Kevés olajon megpároltam a gombát és a darált csirkemellet.
- Beleöntöttem a 3 dl vízzel elkevert Knorr Milánói makaróni alapot, és pár percig főztem. Ízesítettem kevéske sóval.
- Egy jénait kivajaztam, beletettem a galuska kb. harmadát, rá a milánói szósz felét, majd meglocsoltam a tejföl felével.
- Újra galuska, szósz és tejföl következett, majd a tetejére galuskát tettem, amit megszórtam a reszelt sajttal.
- Forró sütőben addig sütöttem, amíg a sajt szépen ráolvadt a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése