Oldalak

2011. november 30., szerda

Rákóczi túrós


Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

Linzertésztát kell készíteni :

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
 reszelt citromhéj
Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.

Túró töltelék  :

0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.
 Tojáshab :   5 tojásfehérje , 30 dkg cukor

20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( közben kevergetni nem szabad )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és  forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.

A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani  80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!

Ez egy házi recept, mindhárom réteg szinte ugyanolyan vastagságú. Soha nem szerettük a 10 cm magas tojáshabot, így sokkal finomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése