Oldalak

2011. július 12., kedd

Rakott csirkemell gazdagon

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell klopfolás nélkül 
2-3 közepes nagyságú vöröshagyma felkarikázva 
só, bors, pirospaprika, mustár — ízlés szerint 
1 gombakonzerv (szeletelt) vagy kb. 40 dkg gomba szeletelve, oliva olajon dinsztelve 
2-4 darab paradicsom szeletelve 
15-20 dkg sajt 
3 dl tejszín 
2 evk liszt

Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tálat kikenünk, vöröshagyma karikákkal megszórjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, sorban egymás mellé a tálba fektetjük. Megszórjuk pirospaprikával és vékonyan megkenjük mustárral a tetejüket. Paradicsomszeleteket teszünk a húsokra, majd a gombaszeletekkel beborítjuk az egészet. Alufóliával letakarjuk és jól átsütjük (kb. 45 perc), majd sajtot rakunk a hússzeletekre (lehet egészben sajtszeletet, de akár reszelt sajtot is), végül a 2 evőkanál liszttel elkevert 3 dl tejszínt az egészre ráöntjük és készre sütjük (további kb. 15-20 perc). Vegyes köretet ajánlanék hozzá (rizs és sült burgonya), de bármivel nagyon finom. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése