Oldalak

2010. december 20., hétfő

Töltött káposzta.

Hozzávalók:

  • 2 fej nagyobb savanyú káposzta
  • 1 kg darált hús ( vegyesen disznó és borjú )
  • 3 evõ
  • kanál rizs
  • 1 tojás
  • só, bors

Elkészítés:

A káposztát leveleire szedem, a vastag ereket levágom, hogy könnyebben tudjam majd összegöngyölni, és amíg a húst elkészítem, addig hideg vízben áztatom. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a rizset, ízlés szerint sót, borsot. Ekkor a káposztaleveleket kicsavarom, megtöltöm a darálthússal, egy kápszatelevélbe kb. 1 jó evõkanál darálthúst teszek, utána szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom. A töltelékeket szorosan egymás mellé teszem a lábosba ( akkor az igazi, ha cserépfazékban fõzzük ). A megmaradt káposztalevelet vékonyan összevágom és a töltelékek tetejére szórom.
Addig kell fõzni, amíg a hús elkészül.
Tálaláskor tejfölt teszünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése