Oldalak

2010. december 23., csütörtök

Amerikai krémes torta.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel jól kikeverjük, és margarinnal kikent, liszttel megszórt - közepes méretű - tepsibe öntjük (Jelen esetben tortaformába öntöttem). Előmelegített 180 fokos sütőbe 25 -30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a fél liter víz-tejben simára keverjük a pudingporokat és - ugyanúgy, mint a pudingot - megfőzzük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a forró pudingba óvatosan beleforgatjuk. Amikor úgy látjuk, hogy a tészta majdnem kész kivesszük a sütőből, a krémet a tetejére simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 percig még sülni hagyjuk, addig a sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ha kihűlt, a tetejére tetszés szerint tejszínhabot vagy csokireszeléket rakunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése