- 20 dkg pulykamell
- 1 cukkini
- 1 piros húsú paprika
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál tejföl
- A pácoláshoz
- 1 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított oregano
- 1/2 kávéskanál őrölt rozmaring
- 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 2 evőkanál oliva olaj
- 1 evőkanál citromlé
Egy jól zárható műagyag dobozba vegyítjük össze a pácoláshoz a ízesítőket, fűszereket az olajjal és a citromlével. Szórjuk bele a kocka formára vágott húst és jól vegyítjük össze. A húst tesszük egy éjszakára hűtőszekrénybe.
Másnap a hagymát, a paprikát és a cukkínit aprítsuk hosszúkás szeletekre. Teflon serpenyőben először a húst pirítsuk pirosra, majd vegyük ki egy tányérra. Végül ugyanabban a serpenyőben pirítsuk addig a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek, aztán adjuk vissza az edénybe a húst. Ha elpárolgott volna a zöldségek leve, akkor öntsünk alá 0,5-1 dl vizet, s fedő alatt pároljuk még pár percig. Mielőtt valamennyi víz elfőne vegyítjük hozzá a tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése