Oldalak

2017. október 31., kedd

Almás-diós kígyórétes.


Almás-diós kígyórétes... Imádjuk...🙂
Recept:
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 20 dkg. Ráma margarin, 2 ek. kristálycukor , 4 tojás sárgája, 2,5 dl. tej, 3 dkg. élesztő, csipet só.
Töltelékhez: 4 tojás fehérje, 20 dkg. porcukor,25 dkg. darált dió, 1 nagy citrom reszelt héja, 1 tojás a tészta megkenéséhez, sütőpapír, vagy zsír a tepsi kikenéséhez.
Egy Egy nagyobb tálba elmorzsolom a liszttel a margarint, összedolgozzuk a tojássárgákkal, a langyos/cukros tejben megfuttatott élesztővel, csipet sóval és a porcukorral. Alaposan bedagasztjuk, majd négy cipóba osztva, egy óráig kelesztjük.
Közben habbá verjük a tojásfehérjéket, elkeverjük a cukorral, a dióval és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Egyenként vékony téglalappá nyújtjuk a tésztacipókat, mindegyik közepére hosszában egy-egy csíkot teszünk a habos diókrémből és a tetejére még a reszelt almából, amelybe kevés fahéjat is kevertem.
A tészta két szélét késsel - vagy derelyevágóval - bevagdossuk (a töltelék széléig mindkét oldalon) és felülről magunk felé haladva kicsit ferdén egymásra hajtogatjuk a bevagdosott kis csíkokat. Tepsire fektetjük, megkenjük tojással és még 25 percig kelesztjük. Előmelegített 180-190 fokos, légkeveréses sütőbe sütjük... kb. ilyen szép pirosra...🙂
Nagyon finom még mákos -meggyes töltelé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése